Zöld-fehér tészta

Hozzávalók

  • Fejenként körülbelül 80 g Rigatoni tészta
  • 150 g Galbani Mozzarella
  • 1 nagy csokor rukkola saláta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • Só és bors

Elkészítés

  1. A rukkola salátát mosd meg, szárítsd meg és vágd fel vékony csíkokra.
  2. Tedd fel főni a tésztavizet, amikor forr, szórj bele sót, és dobd bele a Rigatoni tésztát.
  3. Egy serpenyőben hevíts olajat, ízesítsd a megpucolt, finoman összenyomott fokhagymagerezddel, majd keverd bele a rukkola saláta felét.
  4. Amikor a fokhagyma barnulni kezd, vedd ki a serpenyőből. Szűrd le a tésztát, dobd a serpenyőbe, és forgasd össze a fűszeres olajjal.
  5. Add hozzá a maradék csíkokra vágott rukkola salátát.
  6. Szedd ki a tésztát tányérokba, szórd meg az apró kockákra vágott Mozzarella sajttal, frissen őrölt borssal és azonnal tálald.