115 perc | 4 adag | Főétel | Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók 4 fő részére
- 6 db nagyméretű tojás
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 20 g reszelt Galbani Parmigiano Reggiano sajt
- 250 g Galbani Mozzarella sajt
- 500 g friss spárga
- 1/2 vöröshagyma
- 1 mogyoróhagyma
- szerecsendió
Elkészítés
- Egy nagy tálban villával verd fel a tojásokat. Add hozzá a reszelt Galbani Parmigiano Reggiano sajtot, a szerecsendiót, a sót és a fekete borsot.
- Bélelj ki egy téglalap vagy négyzet alakú tepsit (20x30cm vagy 30x30cm) sütőpapírral, és terítsd szét rajta a tojásos-sajtos (frittata) masszát. Előmelegített sütőben, 180°C-on 15 percig süsd. Közben vágd fel a Galbani Mozzarella sajtot vékony szeletekre és tedd félre.
- Mosd meg és hámozd meg a spárgát, a kemény végeit vágd le, és a tetejével felfelé főzd 10 percig, vagy mérettől függően akár tovább is.
- Egy serpenyőben pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát és a mogyoróhagymát. Add hozzá a spárgát és egy evőkanál főzővizet, sózd, borsozd, majd párold közepes hőfokon 10 percig.
- Pépesítsd turmixgépben, amíg sűrű, krémes állagú lesz.
- Vedd ki a frittatát a sütőből és fordítsd ki a konyhai munkalapra. Távolítsd el a sütőpapírt, és a frittata tetején, egyenletesen elosztva, helyezd el a Mozzarella-szeleteket.
- Erre kend rá a spárgakrémet, majd óvatosan tekerd fel a frittatát, ügyelve arra, hogy a hozzávalók ne csússzanak ki a két oldalon, végül szorosan csavard körbe átlátszó fóliával.
- Tedd a hűtőbe legalább egy órára, amíg megszilárdul. Hidegen tálald.