Padlizsántekercsek

Hozzávalók

  • 4 db padlizsán
  • 1 Galbani Mozzarella
  • 4 evőkanál reszelt Galbani Parmigiano Reggiano sajt
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál paradicsomszósz
  • Extra szűz olívaolaj
  • Só, 1 kis csokor bazsalikom (fakultatív)

Elkészítés

  1. A padlizsánokat mosd meg, hosszában szeleteld fel és olajon pirítsd meg.
  2. A zsemlemorzsát keverd össze a reszelt parmezán sajttal és egy marék aprított bazsalikommal.
  3. Adj hozzá egy csipet sót és annyi olajat, hogy jól kenhető krémet kapj.
  4. A keverékből kenj egy keveset minden padlizsánszeletre, a tetejükre helyezz egy-egy Mozzarella-szeletet, és tekerd fel őket.
  5. Egy tapadásmentes (Pyrex) tepsibe öntsd bele a paradicsomszósz egy részét, helyezd el a padlizsántekercseket, kanalazd rájuk a maradék paradicsomszószt, és süsd körülbelül 20 percig.