Padlizsánszószos tészta

Hozzávalók

  • 700 g padlizsán
  • 60 g reszelt Galbani Grangusto sajt
  • 340 g tészta
  • 6 cl extra szűz olívaolaj
  • 1 csokor bazsalikom
  • Só és bors, ízlés szerint

Elkészítés

  1. Mártsd a bazsalikomot pár másodpercre bő, forrásban lévő sós vízbe. Csepegtesd le, törölgesd szárazra, majd turmixgépben pürésítsd sima szósszá.
  2. Mosd meg a padlizsánt, hámozd le és vágd fel nagyobb kockákra, majd dobd egy nagy lábas bő, forrásban lévő sós vízbe, és főzd puhára.
  3. Szűrd le, és a turmixgépben sóval és borssal ízesítve, készíts belőle sűrűbb szószt.
  4. Bő, forrásban lévő sós vízben kezd el főzni a tésztát. Közben a padlizsánszószt öntsd át egy serpenyőbe, szükség esetén még sózd és borsozd, majd keverj hozzá egy kis bazsalikomszószt, és rotyogtasd közepes lángon.
  5. Szűrd le az „al dente” állagúra főzött tésztát, tedd a serpenyőbe és forgasd össze a szósszal. Rotyogtasd tovább, majd szórd hozzá a reszelt Galbani Grangusto sajt felét és az olajat.
  6. Még egyszer forgasd át a tésztát, és máris tálalhatod tányérokban. A tetejét hintsd meg a maradék Galbani Grangusto sajttal és a maradék bazsalikomszósszal