40 perc | 4 adag | Desszert | Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók 4 fő részére
- 300 g eper
- 250 g Galbani Mascarpone
- egy csokor borsmenta
- 50 g nádcukor
- fekete bors
Elkészítés
- Alaposan mosd meg az epret és a borsmentát.
- Válaszd ki és tedd félre a legszebb mentaleveleket. Távolítsd el az eper szárát és leveleit, vágd negyedekre és tedd őket egy tálba.
- Alaposan keverd össze a cukorral.
- Fél órára tedd hűtőbe, hogy az eper megpuhuljon és levet eresszen. Közben aprítsd fel a borsmenta leveleit és szórd a Galbani Mascarpone sajthoz.
- Keverd puhára villával.
- A tálaláshoz készíts elő négy tiszta poharat, és töltsd meg őket félig eperrel. Válassz ki egy díszítőcsövet, töltsd nyomózsákba a mentás mascarponét, és díszítsd a poharak tartalmát. Közvetlenül tálalás előtt mindegyiket szórd meg finomra őrölt fekete borssal, és tűzd a tetejükre a félretett mentaleveleket.