Karfiol krémes-szardellás crostini

Hozzávalók

  • 1 nagy karfiol
  • 8 szelet kenyér
  • 150 g Galbani Mozzarella sajt 8 szeletre vágva
  • 8 szardella filé olajban
  • 2 nagy sárga burgonya
  • 1 nagyon friss tojássárgája
  • 100 ml főzőtejszín
  • szerecsendió; fehér bors
  • egy gerezd fokhagyma; koriander magok

Elkészítés

  1. Hámozd meg és darabold fel a burgonyát (lehetnek szabálytalan darabok, de ne legyenek túl kicsik).
  2. Mosd meg és tisztítsd meg a karfiolt, távolítsd el a külső leveleit.
  3. Vágd félbe, és forrásban lévő enyhén sós vízben a burgonyával együtt főzd puhára.
  4. Ha kész, csepegtesd le és hagyd kihűlni. Ezután készítsd elő a kenyérszeleteket: helyezz a tetejükre hámozatlan fokhagymagerezdet, amely kellemes ízt ad, majd pirítsd őket sütőben 120°C-on.
  5. Amikor enyhén megpirultak, vedd ki őket a sütőből, és helyezz mindegyik közepére egy szelet Galbani Mozzarella sajtot, arra egy-egy szardella-filét, majd told vissza a sütőbe, és süsd tovább 80°C-on 15 percig. Közben válogasd ki a legszebb karfiolrózsákat.
  6. A maradékot vágd durvára, a torzsáját is, majd keverd össze a tört burgonyával, ha szükséges egy kevés főzővízzel hígíthatod. Add hozzá a főzőtejszínt, a tojássárgáját, sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval és tört koriandermaggal.
  7. Permetezz a krémre egy kis extra szűz olívaolajat, és melegen, a forró crostinivel együtt tálald.