55 perc | 4 adag | Előétel | Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók 4 fő részére
- 1 nagy karfiol
- 8 szelet kenyér
- 150 g Galbani Mozzarella sajt 8 szeletre vágva
- 8 szardella filé olajban
- 2 nagy sárga burgonya
- 1 nagyon friss tojássárgája
- 100 ml főzőtejszín
- szerecsendió; fehér bors
- egy gerezd fokhagyma; koriander magok
Elkészítés
- Hámozd meg és darabold fel a burgonyát (lehetnek szabálytalan darabok, de ne legyenek túl kicsik).
- Mosd meg és tisztítsd meg a karfiolt, távolítsd el a külső leveleit.
- Vágd félbe, és forrásban lévő enyhén sós vízben a burgonyával együtt főzd puhára.
- Ha kész, csepegtesd le és hagyd kihűlni. Ezután készítsd elő a kenyérszeleteket: helyezz a tetejükre hámozatlan fokhagymagerezdet, amely kellemes ízt ad, majd pirítsd őket sütőben 120°C-on.
- Amikor enyhén megpirultak, vedd ki őket a sütőből, és helyezz mindegyik közepére egy szelet Galbani Mozzarella sajtot, arra egy-egy szardella-filét, majd told vissza a sütőbe, és süsd tovább 80°C-on 15 percig. Közben válogasd ki a legszebb karfiolrózsákat.
- A maradékot vágd durvára, a torzsáját is, majd keverd össze a tört burgonyával, ha szükséges egy kevés főzővízzel hígíthatod. Add hozzá a főzőtejszínt, a tojássárgáját, sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval és tört koriandermaggal.
- Permetezz a krémre egy kis extra szűz olívaolajat, és melegen, a forró crostinivel együtt tálald.