Diós-gorgonzolás tészta

Hozzávalók

  • 350 g Bavette tészta (lapos spagetti) lenne ideális, de más hosszú tészta is megfelel
  • 250 g Galbani Gorgonzola sajt
  • 40 g dióbél
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • Kétujjnyi száraz fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma
  • Só és bors, ízlés szerint

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben forrósítsd fel az olajat, pirítsd meg a felaprított vöröshagymát és az enyhén szétnyomott fokhagymát.
  2. Sózd meg, majd amikor a hagyma barnulni kezd, locsold rá a bort, és várd meg, míg elpárolog.
  3. Vedd ki a fokhagymagerezdet, add hozzá a Galbani gorgonzola sajtot, villával morzsold szét és keverd el, hogy egyenletes krémet kapj. Közben főzd a tésztát „al dente” állagig (félkeményre), szűrd le, majd tedd a serpenyőbe, szórd meg egy bő csipetnyi borssal, locsold meg néhány evőkanál főzővízzel, és forgasd össze a krémmel.
  4. A Bavette tésztát jó melegen, dióval meghintve tálald.