22 perc | 4 adag | Előétel | Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók 4 fő részére
- 350 g Bavette tészta (lapos spagetti) lenne ideális, de más hosszú tészta is megfelel
- 250 g Galbani Gorgonzola sajt
- 40 g dióbél
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- Kétujjnyi száraz fehérbor
- 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma
- Só és bors, ízlés szerint
Elkészítés
- Egy serpenyőben forrósítsd fel az olajat, pirítsd meg a felaprított vöröshagymát és az enyhén szétnyomott fokhagymát.
- Sózd meg, majd amikor a hagyma barnulni kezd, locsold rá a bort, és várd meg, míg elpárolog.
- Vedd ki a fokhagymagerezdet, add hozzá a Galbani gorgonzola sajtot, villával morzsold szét és keverd el, hogy egyenletes krémet kapj. Közben főzd a tésztát „al dente” állagig (félkeményre), szűrd le, majd tedd a serpenyőbe, szórd meg egy bő csipetnyi borssal, locsold meg néhány evőkanál főzővízzel, és forgasd össze a krémmel.
- A Bavette tésztát jó melegen, dióval meghintve tálald.