50 perc | 4 adag | Aperitif falatok | Közepesen nehéz
Hozzávalók
Hozzávalók 4 fő részére
- 200 g négyzet alakú leveles tészta
- 60 g reszelt Galbani Parmigiano Reggiano D.O.P. (eredetvédett) sajt
- 1 tojás
- Mákmag
- Szezámmag
- Édes paprika
Elkészítés
- Nyújtsd ki a tésztát gyúródeszkán, és egy tálkában felvert tojással, konyhai ecset segítségével kend át a teljes felületét.
- A tészta egyharmadát hintsd meg édes paprikával, a másik harmadát mákmaggal, a harmadikat szezámmaggal, majd az egészre szórj egyenletesen reszelt Galbani Parmigiano Reggiano sajtot.
- Szeleteld fel a tésztát hosszában, 2 cm széles és 10 cm hosszú téglalapokra, majd egyesével csavard meg a tésztacsíkokat spirál alakban úgy, hogy az egyik végüket lefogod, míg a másik végüknél fogva tekered őket.
- Helyezd a csavart rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe, és 200°C-ra előmelegített sütőben süsd 10 percig. Hidegen tálald aperitif mellé vagy koktélfalatként.