Bolognai borjúszelet

Hozzávalók

  • 4 db, egyenként kb. 120 g-os borjúszelet
  • 4 szelet Galbani pármai sonka
  • 80 g tisztított vaj (vajzsír)
  • 1 tojás
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 150 g paradicsomszósz
  • 125 g Galbani Mozzarella sajt

Elkészítés

  1. Ehhez a recepthez a hússzeleteknek kb. 1/2 cm vastagnak kell lenniük. Távolítsd el az idegeket és a zsíros részeket, majd a borjúszeleteket húsklopfolóval finoman ütögesd meg, hogy szép egyforma szeleteket kapj.
  2. Mártsd a szeleteket előbb a felvert tojásba, majd alaposan hempergesd meg őket a zsemlemorzsában.
  3. Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a vajat, és pirítsd a szeleteket mindkét oldalon 5-6 percig, amíg aranybarnára nem sülnek.
  4. Csepegtesd le a borjúszeleteket, helyezd őket egy sütőtálba, majd a tetejükre tegyél egy-egy szelet Galbani pármai sonkát és egy-egy vékony szelet Galbani Mozzarella sajtot.
  5. Tedd a sütőtálat 200°C-ra előmelegített sütőbe 5 percre, amíg a sajt megolvad és illatos fehér réteget képez a borjúszeleteken.
  6. Kapcsold ki a sütőt, minden szeletre kanalazz paradicsomszószt (amelyet előtte megfűszerezel bazsalikommal). Ne sózd, mert a pármai sonka és a Mozzarella elegendő ízt ad a húsnak.