35 perc | 4 adag | Főétel | Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók 4 fő részére
- 375g Galbani Mozzarella
- 2 lila padlizsán
- 1 csokor petrezselyem
- 200 g datterini paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- zsemlemorzsa
- extra szűz olivaolaj
- só
Elkészítés
- Nagyjából hámozd meg a padlizsánt úgy, hogy darabonként hagyj rajta 4 héjcsíkot. Vágd le a végeiket, és szeleteld fel vékony karikákra.
- Rendezd el a padlizsánszeleteket a tepsibe helyezett sütőpapíron, szórd meg őket zsemlemorzsával, apróra vágott petrezselyemmel, és önts rájuk extra szűz olívaolajat. 180°C-os sütőben süsd 20 perc alatt aranysárgára.
- Szeleteld fel a Galbani Mozzarellát és tedd félre.
- Teflon serpenyőben, olívaolajon pirítsd meg a fokhagymát, add hozzá a datterini paradicsomot, egy kis sót, és párold körülbelül 10 percig.
- Ha megpuhult, jól keverd el, és ha szükséges még egyszer sózd meg.
- Hagyd kihűlni. Egy tálaló tányérra fektess egy sor Mozzarellát, majd egy sor padlizsánt, és így tovább. Az elkészített paradicsomszószt egy kis tálkába töltve helyezd a nagy tál közepére.