20 perc | 4 adag | Aperitif falatok | Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók 4 fő részére
- 4 db padlizsán
- 1 Galbani Mozzarella
- 4 evőkanál reszelt Galbani Parmigiano Reggiano sajt
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 3 evőkanál paradicsomszósz
- Extra szűz olívaolaj
- Só, 1 kis csokor bazsalikom (fakultatív)
Elkészítés
- A padlizsánokat mosd meg, hosszában szeleteld fel és olajon pirítsd meg.
- A zsemlemorzsát keverd össze a reszelt parmezán sajttal és egy marék aprított bazsalikommal.
- Adj hozzá egy csipet sót és annyi olajat, hogy jól kenhető krémet kapj.
- A keverékből kenj egy keveset minden padlizsánszeletre, a tetejükre helyezz egy-egy Mozzarella-szeletet, és tekerd fel őket.
- Egy tapadásmentes (Pyrex) tepsibe öntsd bele a paradicsomszósz egy részét, helyezd el a padlizsántekercseket, kanalazd rájuk a maradék paradicsomszószt, és süsd körülbelül 20 percig.