70 perc | 4 adag | Főétel | Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók 4 fő részére
- 10 szelet négyzet alakú kenyér héj nélkül
- 1 liter tej
- 100 g reszelt Galbani Parmigiano Reggiano
- szerecsendió
- finomra őrölt fekete bors
- 1 kg friss spenót
- 500 g Galbani Mascarpone
- 1 póréhagyma
- 100 g vaj
Elkészítés
- A spenótot alaposan mosd meg, majd csepegtesd le.
- Egy nagy serpenyőben, a karikára vágott póréhagymával együtt, párold olajon, alacsony hőfokon, amíg a levelek összeesnek.
- Emeld a hőfokot, és hagyd, hogy a folyadék elpárologjon.
- Egy tálban keverd villával krémes állagúra a Galbani Mascarponét.
- Alaposan vajazz ki egy magas falú négyszögletes tepsit.
- Melegítsd fel kissé a szerecsendióval megszórt tejet, majd vedd le a tűzről. Mártsd a kenyérszeleteket a tejbe néhány másodpercre, épphogy megpuhuljanak, majd helyezz 5 szeletet a tepsibe úgy, hogy teljesen befedje az alját.
- Kend meg a kenyérszeletek tetejét mascarpone krémmel és spenóttal, majd bőven szórj rájuk reszelt Galbani Parmigiano Reggiano sajtot.
- Ismételd meg a műveletet, készíts újabb réteget, majd süsd 30 percig 180°C-on. Ügyelj arra, hogy a teteje ropogósra süljön.
- Melegen tálald.