Spenótos tiramisu

Hozzávalók

  • 10 szelet négyzet alakú kenyér héj nélkül
  • 1 liter tej
  • 100 g reszelt Galbani Parmigiano Reggiano
  • szerecsendió
  • finomra őrölt fekete bors
  • 1 kg friss spenót
  • 500 g Galbani Mascarpone
  • 1 póréhagyma
  • 100 g vaj

Elkészítés

  1. A spenótot alaposan mosd meg, majd csepegtesd le.
  2. Egy nagy serpenyőben, a karikára vágott póréhagymával együtt, párold olajon, alacsony hőfokon, amíg a levelek összeesnek.
  3. Emeld a hőfokot, és hagyd, hogy a folyadék elpárologjon.
  4. Egy tálban keverd villával krémes állagúra a Galbani Mascarponét.
  5. Alaposan vajazz ki egy magas falú négyszögletes tepsit.
  6. Melegítsd fel kissé a szerecsendióval megszórt tejet, majd vedd le a tűzről. Mártsd a kenyérszeleteket a tejbe néhány másodpercre, épphogy megpuhuljanak, majd helyezz 5 szeletet a tepsibe úgy, hogy teljesen befedje az alját.
  7. Kend meg a kenyérszeletek tetejét mascarpone krémmel és spenóttal, majd bőven szórj rájuk reszelt Galbani Parmigiano Reggiano sajtot.
  8. Ismételd meg a műveletet, készíts újabb réteget, majd süsd 30 percig 180°C-on. Ügyelj arra, hogy a teteje ropogósra süljön.
  9. Melegen tálald.