30 perc | 4 adag | Főétel | Közepesen nehéz
Hozzávalók
Hozzávalók 4 fő részére
- 4 db articsóka,
- 3 tojás,
- 30 g reszelt Galbani Parmigiano Reggiano sajt
- 150 g besamel,
- 1 fej darált vöröshagyma
- 3 evőkanál olívaolaj,
- 2 merőkanál zöldség-alaplé
- Só, bors
Elkészítés
- Tisztítsd meg az articsókát, szedd le a külső leveleit, és kockázd apróra a szívet.
- Egy serpenyőben, 3 evőkanál olívaolajban pirítsd meg a felaprított vöröshagymát.
- Tedd hozzá a megmosott, leszűrt articsókadarabokat, és lassú tűzön, fedő alatt főzd körülbelül 15-20 percig. Időnként öntsd fel zöldség-alaplével.
- A főzés végeztével, ha szükséges, sózd és borsozd. A langyos keveréket turmixgépben zúzd sima krémmé. Dolgozd össze a besamelt az articsókakrémmel, és keverd hozzá a Galbani Parmigiano Reggiano sajtot és a 3 tojást.
- Olajozz ki 5 tűzálló sütőtálkát, és oszd el bennük a keveréket. 180°C-ra előmelegített sütőben süsd körülbelül 35-40 percig, majd a sütés végeztével hagyd pihenni pár percig.
- A szószhoz töltsd ki a főzőtejszínt egy serpenyőbe, és majdnem forrásig melegítsd.
- Állandó kevergetés mellett olvaszd bele a 4 evőkanál reszelt Galbani Parmigiano Reggiano sajtot, végül a felfújtakat öntözd meg ezzel a Galbani Parmigiano Reggiano sajtos szósszal, és már találhatod is.