Articsóka felfújt

Hozzávalók

  • 4 db articsóka,
  • 3 tojás,
  • 30 g reszelt Galbani Parmigiano Reggiano sajt
  • 150 g besamel,
  • 1 fej darált vöröshagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj,
  • 2 merőkanál zöldség-alaplé
  • Só, bors

Elkészítés

  1. Tisztítsd meg az articsókát, szedd le a külső leveleit, és kockázd apróra a szívet.
  2. Egy serpenyőben, 3 evőkanál olívaolajban pirítsd meg a felaprított vöröshagymát.
  3. Tedd hozzá a megmosott, leszűrt articsókadarabokat, és lassú tűzön, fedő alatt főzd körülbelül 15-20 percig. Időnként öntsd fel zöldség-alaplével.
  4. A főzés végeztével, ha szükséges, sózd és borsozd. A langyos keveréket turmixgépben zúzd sima krémmé. Dolgozd össze a besamelt az articsókakrémmel, és keverd hozzá a Galbani Parmigiano Reggiano sajtot és a 3 tojást.
  5. Olajozz ki 5 tűzálló sütőtálkát, és oszd el bennük a keveréket. 180°C-ra előmelegített sütőben süsd körülbelül 35-40 percig, majd a sütés végeztével hagyd pihenni pár percig.
  6. A szószhoz töltsd ki a főzőtejszínt egy serpenyőbe, és majdnem forrásig melegítsd.
  7. Állandó kevergetés mellett olvaszd bele a 4 evőkanál reszelt Galbani Parmigiano Reggiano sajtot, végül a felfújtakat öntözd meg ezzel a Galbani Parmigiano Reggiano sajtos szósszal, és már találhatod is.