25 perc | 4 adag | Előétel | Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók 4 fő részére
- Bruschettának való kenyér
- 100 g Galbani Gorgonzola sajt
- 6 dió
- 1 érett körte
- 1 citrom leve (nem feltétlenül szükséges)
Elkészítés
- Vágjuk fel a kenyeret kb. 1 cm-es szeletekre.
- Törjük meg a diót és aprítsuk durvára.
- A Galbani Gorgonzola sajtot egy villával szétnyomkodjuk, hogy lágy legyen.
- Kenjük rá a sajtot a kenyérkockákra (krutonokra) és szórjuk rá a tetejükre a diót.
- Tegyük rá a krutonokat egy alufóliával bélelt tepsire és 200°C-os sütőben süssük 5 percig.
- Hámozzuk meg a körtét, távolítsuk el belőle a magokat, kockázzuk fel szabályos darabokra és dobjuk bele egy pohár vízzel felhígított citromlébe.
- Miután kivettük a kenyérkockákat a sütőből, az apróra vágott körtét alaposan szárítsuk le és mindegyik krutonra tegyünk egy-egy körteszeletet. Az így elkészült csemegét gőzölgőn, forrón tálaljuk.