Gorgonzolás kruton

Hozzávalók

  • Bruschettának való kenyér
  • 100 g Galbani Gorgonzola sajt
  • 6 dió
  • 1 érett körte
  • 1 citrom leve (nem feltétlenül szükséges)

Elkészítés

  1. Vágjuk fel a kenyeret kb. 1 cm-es szeletekre.
  2. Törjük meg a diót és aprítsuk durvára.
  3. A Galbani Gorgonzola sajtot egy villával szétnyomkodjuk, hogy lágy legyen.
  4. Kenjük rá a sajtot a kenyérkockákra (krutonokra) és szórjuk rá a tetejükre a diót.
  5. Tegyük rá a krutonokat egy alufóliával bélelt tepsire és 200°C-os sütőben süssük 5 percig.
  6. Hámozzuk meg a körtét, távolítsuk el belőle a magokat, kockázzuk fel szabályos darabokra és dobjuk bele egy pohár vízzel felhígított citromlébe.
  7. Miután kivettük a kenyérkockákat a sütőből, az apróra vágott körtét alaposan szárítsuk le és mindegyik krutonra tegyünk egy-egy körteszeletet. Az így elkészült csemegét gőzölgőn, forrón tálaljuk.