Gorgonzolás sütőtökkrém leves

Hozzávalók

  • 300 g sütőtök meghámozva
  • 150 g Galbani Gorgonzola
  • 1 mogyoróhagyma (Salott)
  • 30 g vaj
  • 2 szelet házi kenyér
  • zöldség-alaplé vagy leveskockából készült leves ízlés szerint

Elkészítés

  1. A mogyoróhagymát vágd finomra és a felhevített vajban pirítsd meg.
  2. Kockázd fel a sütőtököt és keverd a hagymához.
  3. Sózd és párold alacsony hőfokon, legalább 20 percig.
  4. Adj hozzá két merőkanál zöldség-alaplevet, és mixerrel pépesítsd a keveréket.
  5. Az így elkészült meleg krémet öntsd leveses tálakba, és a tetejükre morzsolj Gorgonzola sajtot.
  6. Végül szórd bele a ropogós kenyérkockákat (aprítsd kockákra a házi kenyeret, és süsd 180°C-on kb. 10 percig). Forrón tálald.