10 perc | 4 adag | Főétel | Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók 4 fő részére
- 200 g friss rukkola
- 2 friss mangó
- 2 friss avokádó
- 250 g Galbani Mozzarella sajt
- 2 zöldcitrom (lime) leve
- friss pirospaprikák
- 2 friss újhagyma
- extra szűz olivaolaj
Elkészítés
- Mosd meg és alaposan szárítsd meg a hozzávalókat, különösen a rukkolát.
- Az avokádókat vágd ketté hosszában, emeld ki a magjukat, húzd le a hájukat, és szép vékonyan szeleteld fel őket.
- Ugyanezt a műveletet végezd el a mangókkal is, ügyelve a magra, hisz arra olyan szorosan ránő a gyümölcs húsa, hogy nehéz eltávolítani.
- Vágd fel a Mozzarellát vékony szeletekre, és kezdd el összeállítani a salátát: helyezz egy csokor rukkolát a tál közepére, és rakd körbe felváltva mangóval, avokádóval és a Galbani Mozzarella sajttal.
- Egy kis tálkában készítsd el a salátaöntetet: a karikákra vágott piros paprikát keverd a zöldcitrom-lébe, majd lassan adj hozzá extra szűz olívaolajat.
- Öntsd a keveréket a salátára, és díszítsd frissen vágott újhagymával. Hidegen tálald.