55 perc | 4 adag | Főétel | Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók 4 fő részére
- 1 kg sárga burgonya
- 50 g reszelt Galbani Parmigiano Reggiano sajt (oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel rendelkező termék)
- szerecsendió
- fekete bors
- 4 tojás
- 250 g Galbani Light Mozzarella sajt
- 240 g-os pulykamell szelet
- zsemlemorzsa
- szerecsendió
Elkészítés
- Főzd meg a meghámozott burgonyát sós, forrásban lévő vízben. Villával ellenőrizd, hogy elég puhára főtt-e. Közben kockázd fel a pulykamellet és a Mozzarellát.
- Amikor a burgonya megpuhult, csepegtesd le és tedd egy nagy tálba.
- Villával vagy burgonyatörővel pépesítsd, majd adj hozzá két tojást, szórd meg az (oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel rendelkező) reszelt Galbani Parmigiano Reggiano sajttal, szerecsendióval, sóval és borssal.
- Alaposan dolgozd össze, majd a masszából formázz schiacchiata lepényeket: vegyél ki egy kis maroknyi burgonyapürét, gyúrj bele Galbani Light Mozzarella sajt- és apró pulykamell-kockákat, készíts tömör golyót, amelyet aztán lelapítasz.
- Az így kapott lepényeket forgasd zsemlemorzsába, locsold meg extra szűz olívaolajjal, és előmelegített sütőben süsd 180°C-on 15 percig.