Pulykahúsos-burgonyás schiacciata

Hozzávalók

  • 1 kg sárga burgonya
  • 50 g reszelt Galbani Parmigiano Reggiano sajt (oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel rendelkező termék)
  • szerecsendió
  • fekete bors
  • 4 tojás
  • 250 g Galbani Light Mozzarella sajt
  • 240 g-os pulykamell szelet
  • zsemlemorzsa
  • szerecsendió

Elkészítés

  1. Főzd meg a meghámozott burgonyát sós, forrásban lévő vízben. Villával ellenőrizd, hogy elég puhára főtt-e. Közben kockázd fel a pulykamellet és a Mozzarellát.
  2. Amikor a burgonya megpuhult, csepegtesd le és tedd egy nagy tálba.
  3. Villával vagy burgonyatörővel pépesítsd, majd adj hozzá két tojást, szórd meg az (oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel rendelkező) reszelt Galbani Parmigiano Reggiano sajttal, szerecsendióval, sóval és borssal.
  4. Alaposan dolgozd össze, majd a masszából formázz schiacchiata lepényeket: vegyél ki egy kis maroknyi burgonyapürét, gyúrj bele Galbani Light Mozzarella sajt- és apró pulykamell-kockákat, készíts tömör golyót, amelyet aztán lelapítasz.
  5. Az így kapott lepényeket forgasd zsemlemorzsába, locsold meg extra szűz olívaolajjal, és előmelegített sütőben süsd 180°C-on 15 percig.