55 perc | 4 adag | Főétel | Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók 4 fő részére
- 400 g gnocchetti
- 250 g Galbani Mozzarella sajt
- 500 g friss borsó
- 1 vöröshagyma
- 200 ml zöldség-alaplé vagy leveskockából készült leves
- 20 g Pecorino sajt
- 20 g reszelt Galbani Parmigiano Reggiano sajt
- apróra vágott koriander magok
- fehér bors
Elkészítés
- Hámozd meg és aprítsd fel a vöröshagymát, majd egy serpenyőben pirítsd meg extra szűz olívaolajon. Add hozzá a borsót, öntsd fel egy kevés zöldség-alaplével, sózd, és főzd 20 percig.
- Amikor a borsó megpuhul, vedd le a serpenyőt tűzről. A borsót turmixgépben pürésítsd, amíg sűrű krémet nem kapsz. Szükség esetén finom szűrőn átpasszírozhatod a masszát, hogy eltávolítsd az esetleg megmaradt borsóhéjakat.
- Öntsd a krémet egy nagy tálba, szórd meg fehér borssal, zúzott korianderrel, valamint a Pecorino és a Galbani Parmigiano Reggiano sajttal. Keverj rajta még egy párat, hogy alaposan elegyedjen minden hozzávaló.
- Főzd meg a gnocchetti tésztát sós forrásban lévő vízben, és kockázd fel a Galbani Mozzarella sajtot.
- A lecsepegtetett tésztát öntsd a serpenyőbe, és keverd össze a krémmel, valamint a Galbani Mozzarella sajttal. Forrón tálald.